Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’яті героїв Крут

Дата: 30.01.2018 09:25
Кількість переглядів: 317

29 січня минає 100 років героїчного бою під Крутами, що відбувся під час наступу московсько-більшовицьких військ на Київ у 1918 році та який став символом стійкості і патріотизму української молоді.

            Бій під Крутами є одним із кривавих епізодів радянсько-української війни, яка розпочалася наприкінці грудня 1917 року. Він відбувся біля залізничної станції Крути (між Бахмачем і Ніжином). Українські сили нараховували близько 1000 осіб та складалися із старшин та курсантів старших курсів 1-ої Київської військової школи ім. Богдана Хмельницького – майбутніх кадрових офіцерів. Більшовицькі сили нараховували близько 6 тис. солдатів та балтійських матросів. За різними даними, втрати молодих захисників України становлять від 80 до 100 загиблих у бою і страчених після нього. Зі сторони ворога полягло не менше 300.

            Бій мав вагоме історичне значення, бо затримав більшовиків на декілька днів і дав змогу уряду Української народної республіки , вперше, за 150 років із часу скасування гетьманщини, добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.

            У цей день в Ямпільській селищній раді селищним головою було проведено бесіду з елементами розповіді про стійкість і героїзм захисників України 1918 р., які передали стяг патріотизму і мужності сучасному поколінню захисників, які так же гідно відстоюють цілісність і свободу України на сході.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь