Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Капітальний ремонт будинку 9б по вул. Соборна

Дата: 09.10.2017 08:06
Кількість переглядів: 325

Нарешті, надійшла черга до виконання робіт – капітального ремонту  будинку 9Б по вул. Соборна. Роботи на цьому будинку розпочалися 04 жовтня 2017 року. Підрядна організація «Ямпіль-Буд» (директор Мошта П.М.) зробили опалубку і залили бетоном відмостки. Міксер для розмішування суміші доставили з м. Шостка.

У ході капітального ремонту буде виконано не лише ремонт відмостків, а і фундаменту одного під’їзду  цього будинку. А потім підрядна організація здійснить укріплення фасаду будинку металевими шинами на анкерних болтах.

           Але історія тривала цілий рік. Ще в кінці листопада 2016 року до селищної ради звернулися мешканці будинку 9б по вул. Соборна з проханням виконати ремонт фасаду, так як на стінах утворилися тріщини, які з роками збільшуються. При виході на місцевість було здійснене обстеження стін будинку. Виявлена причина: через неправильно збудовані відмостки, почав руйнуватись фундамент від чого  і на стінах з’явилися тріщини. Вирішено було установити з металевих шин на анкерних   болтах стяжки,  щоб тріщини не розширювались, а навесні, з настанням теплих погодних умов, відремонтувати фундамент з відмостками. Виготовлена проектно-кошторисна  документація  вартістю 17 000 грн., здійснили замовлення матеріалу для ремонтних робіт, планували до нового року провести роботи. Але мешканці, дізнавшись, що плануються роботи, письмово попросили відтермінувати їх, а провести ремонт   після закінчення опалювального сезону, навесні. Всі роботи відмінили.

Селищною радою в березні 2017 року знову ж виготовлено нову проектно-кошторисну документацію на об’єкт «Капітальний ремонт фасаду і фундаменту з відмостками будинку №9б по вул. Соборна в смт Ямпіль Сумської області». За цінами станом на 21 березня вартість робіт склала  уже 20 000 грн. (адже відбулося здорожчання матеріалів) Але й після великодніх свят мешканці  не допустили працівників підрядної організації  виконати запланований ремонт, мотивуючи тим, що така стяжка не вирішить їхньої проблеми і тріщина на фасаді  буде розширюватись.

Після тривалих перемов, було прийняте рішення визвати кваліфікованого експерта, який би обстежив фасад і надав висновок, що ж робити в такій ситуації.

26.06.2017 року експерт з’явився і спільно з керівниками селищної ради, директором підрядної організації Моштою П.М., мешканцями будинку здійснив обстеження фасаду.

Він запропонував спершу вирішити причину виникнення тріщини, а саме  відремонтувати фундамент з відмостками ( що і планувалось зробити  першочергово), а потім здійснити укріплення стін за допомогою металевих шин на анкерних болтах або спицях (аналогічно так і планувалось). І додатково – попросив по можливості,  в ідеалі, установити  водозливну трубу по низу даху  і вивести її на газон, щоб не замокав фундамент. Усе, окрім водозливної труби, планували виконати ще в травні місяці 2017 року, адже у кінці квітня отримали і декларацію на початок робіт. Але з вини мешканців, їхньої недовіри чи невпевненості в діях селищної ради чи підрядника, роботи так і не розпочалися в травні. Роботи на цьому будинку будинку №9б випали з графіка на весь літній період.

Окрім того, що  збільшилася вартість робіт на об’єкті,  ще й за експертний  висновок необхідно сплатити кошти в сумі 6024 грн.

Ситуація не з приємних, але бач трапляється, й таке. Селищна рада йде на зустріч громадянам – капітально ремонтує дахи, міняє водопровідно-каналізаційні труби у будинках, електролічильники, ввідно-розподільчі пристрої, ремонтує фундаменти, електропроводку і т.ін.,   але зайвих коштів (на висновок експертів, на втрачений час, адже у зв’язку з підвищення цін  на матеріали здорожчала  і вартість робіт )  сплачувати не хотілося б. Але мусимо!

Цінуйте кожну копійку селищного бюджету, бо вона не легко дається всім нам!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь