Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Каратимуть гривнею “зелених браконьєрів”

Дата: 04.03.2021 11:08
Кількість переглядів: 1214

З метою припинення збору та торгівлі зникаючими ранньоквітучими рослинами, щорічно проводиться операція «Першоцвіт». В її рамках Державна екологічна інспекція у Сумській області спільно із громадськими інспекторами з охорони довкілля, працівниками Національної поліції, Державної лісової охорони, представниками органів виконавчої влади, громадськими організаціями та представниками засобів масової інформації проводить перевірки у місцях зростання та продажу квітів й інших трав’янистих рослин.

Так, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1 700 до 3 655 гривень із конфіскацією об’єктів рослинного світу. У разі виявлення фактів знищення у місцях зростання рослин, занесених Червоної книги України, екоінспектори складатимуть протокол за статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вона передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян до 510 гривень, а на посадових осіб – до 850 гривень.

Крім цього, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1030 від 07.11.2012 року «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», розраховується розмір шкоди, заподіяної знищенням рідкісних рослин. Наприклад, за кожен корінець черемші порушникам доведеться компенсувати 62 гривні.

Держекоінспекція закликає громадян не знищувати рідкісні весняні рослини, не продавати та не купувати їх! Звертаємо вашу увагу, що операція «Першоцвіт» триватиме до 17 травня. Якщо ви станете свідком такого правопорушення, просимо негайно звертатися до поліції за номером «102» або на Гарячу лінію Інспекції: (0542) 77-10-12.

За інформацією Державної екологічної інспекції у Сумській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь