Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 ЛИПНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ!

Дата: 29.07.2021 10:56
Кількість переглядів: 356

Фото без опису    Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

    Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі та є третьою за прибутковістю після продажу наркотиків та зброї.

   За інформацією Державного Департаменту США, Уряд України робить значні зусилля щодо викорінення торгівлі людьми. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення , переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації , з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

   Торгівля людьми була і залишається актуальною проблемою для України. Сучасні форми експлуатації людини  та нові виклики, що їх переживає світ, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення.

   Буде це пенсіонер, людина працездатного віку чи дитина – байдуже. Основний принцип, за яким торгівці людьми обирають собі жертву,- це уразливий стан особи.

    Якщо Ви опинилися у скрутному становищі за межами  країни, звертайтеся по допомогу до:

-   Посольства або Консульства України у країні Вашого перебування, де Вам допоможуть отримати документи, що засвідчують Вашу особу, і повернутися на Батьківщину (Посольства України).

-   Національного товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, де Вам можуть надати можливість відновити зв’язок з рідними та повідомити їм про своє скрутне становище (Товаристо Червоного Хреста в Україні).

Міжнародних, громадських, благодійних організацій, де Ви також зможете отримати допомогу та підтримку (Представництва України при міжнародних організаціях).

•      Заздалегідь підготуйте та тримайте при собі перелік організацій, із зазначенням адреси та номерів телефонів, що працюють у сфері протидії Торгівлі людьми (Міжнародна організація з міграції).

      Національна безкоштовна гаряча лінія з питань торгівлі людьми

Зі стаціонарного телефону : 0-800-505-501

З мобільного (Білайн, Київстар, МТС, life): 527

https://youtu.be/K80MRccsjtM

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь