Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування визначного діяча

Дата: 24.09.2021 15:21
Кількість переглядів: 817

Фото без опису24 вересня на території Ямпільської селищної територіальної громади  відбулось відзначення 170-річчя від дня народження визначного громадського діяча, християнського подвижника і педагога Миколи Миколайовича Неплюєва (1851-1908).

У заході взяли участь: Ямпільський селищний голова Ольга Губар, Дружбівський міський голова Євген Харитонов, депутат Сумської обласної ради Олексій Котляров, заступник Ямпільського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Скварцова, директор Дружбівського краєзнавчого музею Віталій Ситенко.

М.М.Неплюєв – засновник Воздвиженського трудового братства – унікального духовно-господарського формування (1889-1929), яке досягло неперевершених результатів в освітній, культурній і господарській сферах.

Було відкрито меморіальну дошку на честь М.М. Неплюєва на будівлі станції Неплюєво. Настоятель місцевого храму відслужив літію на могилі М.М. Неплюєва у с.Воздвиженське. Також відбулось освячення унікального артефакту - кам’яної пам’ятної церковної дошки не збудованого Хрестовоздвиженського храму, що була нещодавно знайдена, ідентифікована та вмурована у стіну будівлі Воздвиженського старостату, де на початку ХХ ст. розміщувалась контора Трудового братства.

Урочисту краєзнавчу годину «М.М.Неплюєв: наша з вами історія» проведено директором історико-меморіального музею М.М.Неплюєва Валерієм Авдасьовим.

У вшануванні видатного земляка взяли участь вчителі історії, краєзнавці та керівники Ямпільської та Дружбівської територіальних громад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь