Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Козацькі забави» на Ямпільщині

Дата: 14.10.2021 17:39
Кількість переглядів: 1618

 

Фото без опису14 жовтня 2021 року в Ямпільській громаді відбулося спортивно-патріотичне свято «Козацькі забави», присвячене Дню козацтва та Дню Покрови Пресвятої Богородиці.

До села Грем’ячка з’їхалися команди та глядачі з різних куточків громади та гості нашого краю аби стати свідками насиченого традиціями святкового дійства.  Цього року у змаганнях взяли участь команди з Ямполя «Поліський сокіл», Імшани «Кубинські козаки», Воздвиженського «Козацьке братство» та Шатрища «ШКС 1185».      Козаки змагалися у спритності та силі, їм довелось долати естафету, стріляти з лука, кидати сокиру на влучність, рубати та пиляти колоди, перетягувати канат, тягти віз та стрибати у мішку. А козачки, в свою чергу, розважали народ танцями та піснями, майстрині кулінарії біля куренів варили козацький куліш.

 В день свята Козаків, всіх присутніх привітали депутат Сумської обласної ради Олексій Котляров, керуючий справами виконавчого комітету Ямпільської селищної ради Олександр Лабога та староста Грем'яцького старостинського округу Тетяна Кравченко.

На святі всім присутнім дарували свої виступи учасники аматорської творчості Ямпільщини та групи підтримки команд-учасників «Козацьких забав».

Після напруженої боротьби призові місця команд розподілилися таким чином: 1 місце посіли одразу дві команди "Поліський сокол" з Ямполя та "Козацьке братство" село Воздвиженське, 2 місце – "Кубинські козаки" село Імшана, 3 місце – "ШКС 1185" село Шатрище. Всі команди були нагороджені кубками, грамотами та грошовими преміями.            Головними партнерами культурно-спортивного проекту «Козацькі забави» стали: Державне підприємство «Свеське лісове господарство» та Дочірнє підприємство «Ямпільський агролісгосп», саме вони створили призовий фонд свята.

Свято пройшло в атмосфері азарту, веселого настрою, згуртованості і дружби.  Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь