Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВАКЦИНОВАНІ БУСТЕРНОЮ ДОЗОЮ ОТРИМАЮТЬ ЩЕ 500 ГРН ЗА ПРОГРАМОЮ ЄПІДТРИМКА

Дата: 26.01.2022 17:10
Кількість переглядів: 294

Фото без описуНа переконання заступника голови облдержадміністрації Олени БОЙКО, керівники громад мають краще доносити інформацію до людей щодо переваг вакцинації 

Слід нагадати, що витратити кошти за програмою єПідтримка можна на залізничні квитки в межах України, авіаквитки в межах України, кінотеатри, театри, музеї, виставкові центри, концерти, спортзали, книжкові магазини.

Люди віком 60+, крім усього перерахованого, можуть витратити кошти в аптеках на придбання ліків. Протягом лютого програма буде додатково розширена для літніх людей: вони зможуть оплачувати комунальні послуги. 

Для молоді віком 14–18 років, крім базових цілей програми єПідтримка на спорт, музеї, кіно, театр та подорожі, незабаром буде додана можливість витрачати гроші на освітні проєкти: на курси, навчальні програми, інші освітні послуги.

«Дане питання виходить із медичної сфери, і переходить у площину питань національної безпеки. Тому жителі громад мають бути стовідсотково поінформовані про важливість щеплень, проведення бустерної дози, графік роботи пунктів вакцинації, а також переваги, що передбачені вакцинованим особам. Зокрема йдеться про виплату 1 тисячі гривень за повний курс вакцинації та 500 гривень за введення бустерної дози», – наголосила Олена Бойко.

Натомість вона зазначила, що інформування у громадах здійснюється недостатньо. Підтвердженням тому є показники з вакцинації. Тож керівники громад повинні негайно взяти під особистий контроль питання інформування людей щодо вакцинації. Зокрема, мова йшла і про розміщення вичерпної інформації з даної теми на власних інтернет-ресурсах.

Так, на веб-сайтах громад має бути вся необхідна інформація стосовно захворюваності на COVID-19, важливості вакцинації, з графіками роботи пунктів щеплень, контактами лікарів тощо. Щоб люди у разі потреби могли безперешкодно відшукати необхідні дані.

Крім того, залучення сімейних лікарів до проведення вакцинації, «подворовий» обхід та безпосереднє спілкування із людьми залишаються також пріоритетними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь