Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 травня - День пам’яті та примирення

Дата: 06.05.2022 14:20
Кількість переглядів: 461

 

Щороку 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Проте, після повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію нашої держави ці свята для нас набули й іншого змісту.

У Другій світовій війні через змову антигуманних режимів нацистського і радянського, а також слабкість і нерішучість західного світу, загинули десятки мільйонів людей. Українці мужньо воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Ми добре знаємо ціну війни, коли упродовж 1939-1945 років втратили життя понад вісім мільйонів українців. Ось чому для нас головне – мир.

Весь цивілізований світ був вражений повторенням широкомасштабного злочину проти людства у ХХІ столітті. Для росіян усе, що ми любимо та цінуємо завжди було і залишається чужим, й рухало ними в діях щодо України – Русі лише бажання поневолення та мародерства. Путінська Росія під надуманими, облудними гаслами посягнула на територію всієї нашої Вітчизни з намаганням зруйнувати міжнародну систему безпеки та створюючи потенційну загрозу миру у Європі. «Миролюбність» країна-агресор вже проявила в Чечні, Грузії, Сирії та інших регіонах. Так як і під час Другої світової війни, сьогодні використовуються злочинні інструменти імперської політики, зокрема насильницька депортація населення до економічно депресивних районів Російської Федерації. Свідомо порушуються правила ведення бойових дій. Вчиняються масові злочинні дії щодо цивільних осіб: жорстокі та масові вбивства чоловіків, жінок, дітей, літніх людей, тортури фізичні та моральні. Намагання спалити тіла, щоб приховати вчинені злочини, як свого часу, відчуваючи наближення поразки, робили нацисти… Як і гітлер, путін готовий будь-якою ціною переділити Європу на свою користь.

Україна стала на боротьбу з жорстоким і цинічним агресором задля збереження свободи, демократії вільної держави та права європейського вибору. Загальний спротив українського народу викликає захоплення у всього вільного світу, який, враховуючи помилки Другої світової війни, об’єднався проти агресора та підтримує нас військовою, гуманітарною допомогою, а також посиленням санкцій.

Назавжди з нами залишиться гіркота втрати захисників-героїв, які поклали своє життя на алтар незалежності України та безневинних жертв.

Міць наших Збройних Сил, підтримка держави та світу надає сьогодні кожному з нас віри у перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь