Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗГЕНЕРУВАТИ COVID-СЕРТИФІКАТ

Дата: 26.08.2022 15:10
Кількість переглядів: 821

Фото без описуКонтакт-центр МОЗ відповідає на найчастіші питання українців

На період воєнного стану українці можуть отримати безоплатні медичні консультації від національного контакт-центру Міністерства охорони здоров’я. Щоб отримати онлайн-допомогу від фахівців різних спеціальностей чи відповіді на актуальні питання в сфері охорони здоров'я, потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19.

До роботи на «гарячій лінії» залучено 48 медичних працівників різних спеціальностей, зокрема: психологи, терапевти, кардіологи, пульмонологи, гінекологи, хірурги та педіатри. Спеціаліст може обговорити питання з пацієнтом та надати рекомендації щодо лікування.

Контакт-центр приймає більш як 400 дзвінків на день. До переліку найчастіших запитів увійшло питання щодо генерації COVID-сертифіката про вакцинацію. Тож, нагадуємо, як правильно його згенерувати.

Для того, щоби згенерувати сертифікат у мобільному застосунку «Дія»:

в мобільному застосунку «Дія» перейти в розділ «Послуги» та обрати послугу «COVID-сертифікат»;

підтвердити передачу даних з електронної системи охорони здоров?я (ЕСОЗ) в Дію.

Ви отримаєте сповіщення про появу сертифіката в застосунку, як тільки буде знайдено дані про ваші щеплення в центральній базі даних ЕСОЗ. COVID-сертифікат (-ти) будуть відображені в розділі «Документи».

Для генерації сертифіката на порталі https://diia.gov.ua:

увійдіть у кабінет громадянина;

оберіть опцію «COVID-сертифікат», ознайомтеся зі згодою про передачу даних з електронної системи охорони здоров'я в Дію й дозвольте таку передачу даних;

У разі успішного генерування на електронну пошту надійде сповіщення, щойно сертифікат буде готовий. Завантажити та роздрукувати його можна з кабінету громадянина, розділ «Послуги» – «Отримані документи».

«Цифровізація медицини дозволяє удосконалити якість медичних послуг, зекономити час, кошти, сприяє збереженню здоров’я українців. Наше головне завдання – попри війну надавати ефективну та якісну допомогу, зручні електронні сервіси всім, хто цього потребує», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з цифрового розвитку Марія КАРЧЕВИЧ.

Нагадаємо, нещодавно МОЗ разом із Мінцифрою та НСЗУ змінили терміни відображення COVID-сертифікатів у застосунку «Дії» до 545 днів з дати щеплення. Це дозволить використовувати цифровий документ, щоб підтвердити факт щеплення від COVID-19, зокрема громадянам, які у зв'язку з війною тимчасово виїхали за кордон.

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/jak-pravilno-zgeneruvati-covid-sertifikat-%e2%80%93-kontakt-centr-moz-vidpovidae-na-najchastishi-pitannja-ukrainciv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь