Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Бібліотеки і війна: згуртувалися заради Перемоги»

Дата: 24.02.2023 14:54
Кількість переглядів: 467

     Фото без опису З початку повномасштабної російської військової агресії бібліотеки Ямпільщини визначили своїм пріоритетним  завданням волонтерську діяльність на допомогу Збройним силам України та інформування населення про життєдіяльність в умовах воєнного стану. Зокрема, у читальній залі Ямпільської центральної публічної бібліотеки облаштовано місце для плетіння маскувальних сіток та «кікімор», організовано збір матеріалів для виготовлення окопних свічок; проведені майстер-класи та залучені майстрині для в’язання балаклав, шапок, шкарпеток та теплозберігаючих килимків, організовано пошив каверів та маскувальних халатів. За цей, важкий для всієї країни період,  було зроблено:

балаклав – 163;  шкарпеток – 122 пари ; (з них: Прудищанське лісництво – 11 пар); окопних свічок – 179; «Кікімор» - 2; каверів – 4, маск.халатів – 1; маскувальних сіток – 14; шапок – 21; теплозберігаючих килимків – 58. Зібрані кошти на нитки – 10670 грн.

      Працівники сільських закладів долучались до ліплення вареників, пиріжків, вирізання устілок та карематів, до виготовлення консервації та соління, багато хто ніс для фронту овочі, борошно та інші припаси.

        Бібліотекарі разом зі своїми користувачами долучаються до селищних  акцій «Єднаймося заради Перемоги». 22 лютого приймали  участь у благодійному ярмарку,  власноруч готували смаколики. Зібрали кошти у сумі 5810 грн.

        Не менш важливою в умовах війни виявилась і потреба в наданні звичайних бібліотечних послуг. Читання виявилось актуальним для багатьох пенсіонерів, батьків та дітей, які перебували вдома на канікулах, а також для батьків та дітей переселенців,  адже книги допомагали їм відволіктись, заспокоїтись. Бібліотекарі морально підтримували кожного свого користувача. Поруч із книгами пропонували своїм читачам і бібліотерапевтичні заходи: настольні та рухливі ігри, виставки, онлайн-вікторини тощо.

       24 лютого, з нагоди першої річниці злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, у бібліотечних закладах проведено цикл різнопланових заходів «Вистояли – переможемо!»: у Ямпільській центральній публічній бібліотеці для користувачів, які займаються волонтерською діяльністю, організовано перегляд документального фільму «Суми. Ми дали їм під дих» та виставку-спротив «Україна – нація нескорених». Шатрищенська сільська бібліотека-філія презентувала  патріотичну інсталяцію «В моїй Україні сьогодні війна…» Також   до Дня  кримського спротиву російській окупації, з метою вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму, у Ямпільській центральній публічній бібліотеці відбулася презентація патріотичної інсталяції «Крим: з Україною в серці!» 

    Бібліотеки Ямпільщини з усіма своїми користувачами тримають стрій: хвилюємось, переживаємо, радіємо, працюємо… Прагнемо підтримати в біді, вітаємо з гарними подіями… Наш світ змінився. Але ми не зламалися та продовжуємо працювати – бо віримо, що кожен сьогодні наближає перемогу там, де може. І дякуємо нашим Збройним Силам за кожен день.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь