Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтер пробації – реальний помічник

Дата: 26.04.2023 08:56
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Життя різнобарвне: лагідне і водночас вибагливе, радісне і суворе. Будь-яка людина може опинитися в конфлікті не тільки з законом, а і з самим собою. Часто це трапляється одночасно і потребує сторонньої професійної допомоги. Саме тому співробітники пробації намагаються не тільки виконувати визначені законодавством види покарань, а й комплексно відкликатися на прохання про допомогу у вирішенні питань в межах своєї компетенції. Для надання психологічної допомоги та проведення сумісної роботи була запрошена кандидат психологічних наук,  волонтер пробації  Інга Полілуєва – жінка, яка змушена була покинути свою домівку та улюблену роботу в обласному центрі на самому початку російського вторгнення – у 2014 році, коли її будинок здригався від вибухів в аеропорту, бо знаходиться у безпосередній близькості до нього, і, забравши з собою домашніх тварин та документи, на обстріляному авто, негайно виїхала з чоловіком у невідомому їм напрямку… Крок за кроком, прямуючи до своєї мети, не зупиняючись, пройшовши через біль, сльози та нерозуміння, крізь бюрократичні машини та при відсутності роботи і коштів, навіть на життя,  вона все ж таки здійснила свою мрію і захистила дисертацію. Майже з перших днів свого життя на далекій для неї Сумщині, Інга Володимирівна продовжила практику у сфері здійснення психологічної діяльності, а згодом стала волонтером пробації.

Спілкування з суб’єктами пробації – особливий крок у житті волонтера. Для суб’єктів пробації робота з психологом –  справа теж не звичайна, до кожного необхідно знайти індивідуальний підхід, допомогти у вирішенні питань, які найбільше турбують. Саме тому волонтер пробації застосовує у своїй практиці з засудженими різні види методик арт-терапії, завдяки яким відбувається зняття емоційного напруження, м’язового перенавантаження, знімається втома, організм швидше відновлює сили. Змінюється настрій – змінюється погляд на життя. Багато підоблікових за роки нашої співпраці дійсно змінилися у кращий бік, звичайно, за допомогою волонтера пробації, психолога, кандидата психологічних наук – Інги Полілуєвої, яка ретельно підбирає до кожного заняття необхідну методику, яка дозволяє оцінити своє життя, переоцінити свої прагнення та бажання, намітити пріоритети майбутнього.

Пробація – можливості для змін! Саме під таким гаслом щодня здійснюють свою службову діяльність працівники служби за допомогою та з підтримкою волонтерів пробації.

Якщо Ви маєте бажання і можливість поповнити ряди волонтерів пробації та приєднатися до здійснення волонтерської діяльності з клієнтами пробації – ласкаво просимо і чекаємо на Вас за адресою: смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 4, каб. 10, або телефонуйте на номер 068 543 1911. Служба пробації чекає на ВАС! 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь