Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про ситуацію в сфері централізованого водопостачання та водовідведення

Дата: 20.06.2023 12:54
Кількість переглядів: 1292

 

 

Фото без описуСитуація в сфері централізованого водопостачання та водовідведення на території смт Ямпіль досить складна та неоднозначна.

До 31 травня 2023 року послуги населенню з централізованого водопостачання та водовідведення на території смт Ямпіль надавало ТОВ «Водолій БС» на базі комунального майна Ямпільської селищної територіальної громади, яке в 2009 році було передано товариству на умовах оренди терміном на 30 років, засновником та директором якого був Сахошко Віталій Володимирович.

31 травня 2023 року Сахошко В.В. звільнив всіх працівників товариства та був звільнений з посади директора «Водолій БС»  за власним бажанням, а також виключений, як особа, яка може вчиняти дії від імені товариства.

Разом з цим, Сахошко В.В. призначив на посаду директора ТОВ «Водолій БС» Григорова Сергія Володимировича 21.04.1999 року народження, який зареєстрований за адресою: Луганська область, Сєвєродонецький район, м. Рубіжне.

Гр. Григоров С.В. і являється кінцевим беніціфіаром ТОВ «Водолій БС». Також, змінено місцезнаходження ТОВ «Водолій БС»: 04053, м. Київ, Шевченківський район, вул. Січових Стрільців, буд.37/41 (інформація отримана з безкоштовного запиту з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань).

Про вищезазначені зміни, які відбулися в ТОВ «Водолій БС» Сахошко В.В. Ямпільську селищну раду не повідомив.

У зв’язку з чисельними зверненнями від жителів смт Ямпіль на неналежне водопостачання та водовідведення та з метою налагодження співпраці з новим керівництвом ТОВ «Водолій БС» Ямпільська селищна рада намагалася встановити зв’язок з новим очільником. Але мобільний номер, який зазначено при реєстрації змін ТОВ «Водолій БС», належав зовсім іншій особі, яка ніякого відношення до

Григорова С.В. не мала. Спроба листування також ніяких результатів не дала, оскільки листи на зазначені адреси під час доставки не вручені (причини, скоріш за все, відсутність адресата за зазначеною адресою).

У результаті: працівників на підприємстві немає, кінцевий бенефіціар та директор товариства не виходять на зв’язок, зазначені контактні номери телефонів не дійсні, централізоване водопостачання та водовідведення на території смт Ямпіль зоставлене напризволяще та здійснюється само собою в неконтрольованому режимі.

Для запобігання виникнення аварії на спорудах, мережах, устаткуванні систем водопостачання та водовідведення (у зв’язку з чим, може виникнути надзвичайна ситуація місцевого рівня, наслідками якої буде порушення нормальних умов життя і діяльності людей на території смт Ямпіль та порушення санітарного та епідемічного благополуччя населення) Ямпільською селищною радою 09.06.2023 було надіслано листи з приводу вищезазначеної ситуації до Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Сумської обласної державної адміністрації та т.в.о. голови Шосткинської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації О. Тарасюк з проханням допомоги в межах повноважень щодо запобігання виникнення негативної ситуації з даного питання.

Разом з  цим, у Ямпільській селищній раді 19.06.2023 відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яке було запрошено управителів багатоквартирних будинків смт Ямпіль, депутатів селищної ради та представників громадськості.

При обговорені вищезазначеної ситуації комісією були прийняті рішення:

1.  З метою перевірки стану, належного використання і відповідності напряму використання за цільовим призначенням комунального майна, переданого в оренду, здійснити комісійно з представниками громадськості у супроводі органів Національної поліції виїзд на водозабір та очисні споруди.

2. У зв’язку з фактичною бездіяльністю товариства та відсутністю всіх працівників клопотати перед Сумською обласною державною адміністрацією щодо позапланової перевірки дотримання ТОВ «Водолій БС» Ліцензійних умов провадження господарської діяльності ТОВ «Водолій БС» з централізованого водопостачання та водовідведення.

На даний час Ямпільською селищною радою вживаються заходи щодо встановлення особи, відповідальної за діяльність товариства, проводяться процесуальні дії правового характеру щодо розірвання договорів оренди та повернення комунального майна Ямпільській селищній раді.

Разом з цим, вживаються можливі заходи щодо недопущення загрози безперебійного водопостачання та водовідведення, забезпечення збереження  комунального майна, утримання багатоквартирних будинків на території смт Ямпіль.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь