Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КОЖНИЙ ЖИТЕЛЬ СУМЩИНИ МАЄ БУТИ ВЧАСНО ОПОВІЩЕНИЙ ПРО МОЖЛИВІ ЗАГРОЗИ З БОКУ ВОРОГА

Дата: 13.07.2023 09:03
Кількість переглядів: 104

Фото без описуНа цьому акцентував увагу голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ під час наради з питань організації системи оповіщення та функціонування місцевих автоматизованих систем оповіщення

Цьогоріч кошти, майже 2 млн грн, на модернізацію системи оповіщення були виділені Сумським, Охтирським, Роменським та Шосткинським районами області. У 24 громадах система оповіщення взагалі відсутня.

 «Сотні тисяч людей залишаються без оповіщення. У багатьох прикордонних громадах нестабільний мобільний зв'язок та інтернет і люди взагалі не мають можливості дізнатись про загрози. Так не має бути і кожний керівник на місцях несе особисту відповідальність за те, щоби система оповіщення була дієвою», - зазначив Володимир Артюх.

Голова Сумської ОВА підкреслив, що заходи по захисту населення –пріоритетний напрямок роботи кожного керівника. Це стосується не тільки системи оповіщення, а й облаштування укриттів, забезпечення людей засобами індивідуального захисту тощо.

 «Ворожа зброя руйнує населені пункти і вбиває наших людей. І кожний з нас має захистити свою громаду, бути готовими до можливих викликів. Оперативне оповіщення про загрози – це реальний інструмент захисту населення. І маємо докласти максимум зусиль, щоби він був ефективним», - резюмував Володимир Артюх.

Голова Сумської ОВА доручив керівникам районних військових адміністрацій посилити роботу по адаптації локальних систем оповіщення до вимог воєнного часу, задіявши всі можливі джерела інформування населення з метою підвищення ефективності оповіщення про небезпеку.

Головам громад рекомендовано: розробити проєкти проведення реконструкції (будівництва) місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення (там де вони відсутні) та встановити додаткові пристрої для оповіщення, задіяти радіо та телепередавачі для своєчасного оповіщення людей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь