Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Встановлено пам’ятний знак

Дата: 26.07.2023 15:11
Кількість переглядів: 771

Фото без опису      26 липня виповнюється 250 років з дня народження нашого земляка,  видатного українського правознавця, філолога, освітнього діяча, педагога, мислителя і письменника, людини, яка справила  величезний вплив на поширення освіти і шкільництва в Україні у ХІХ ст. - Іллі Федоровича Тимківського, який разом з дружиною Софією отримали у спадок с.Туранівку, жили в ньому та були поховані.

Тимківський І.Ф. виступав за демократизацію освіти й виховання, був фундатором Харківського університету, членом Дворянського комітету народного ополчення у місті Глухові, Глухівським повітовим суддею, директором Новгород-Сіверської гімназії. Він був вчителем знаменитих людей: педагога Костянтина Ушинського, вченого Михайла Максимовича, письменника Пантелеймона Куліша, літератора Михайла Чалого.

Тому саме сьогодні на місці Туранівської церкви Введення Пресвятої Богородиці, в якій було поховано родину Тимківських, і встановлено пам’ятний знак, який урочисто відкрили Скварцова Оксана – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Ямпільської селищної ради та директор історико-меморіального музею М.М.Неплюєва Валерій Авдасьов разом з жителями та гостями села. По завершенню заходу священник Української православної церкви отець Назарій провів панахиду  за померлими.

Ще один пам’ятний знак встановлено при в’їзді в село, щоб жителі і гості нашої місцевості знали  і вшановували багату історію нашого рідного краю. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь