Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті захисників

Дата: 29.08.2023 11:13
Кількість переглядів: 189

Фото без опису   Сьогодні, 29 серпня, відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Пам’ятний день був встановлений Указом президента Володимира Зеленського в 2019 році задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії. Воїни віддали свої життя у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність України.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. І саме цього дня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі за домовленістю з ворогом. Однак, регулярні частини збройних сил Росії, обстріляли коридор, яким виходили українські бійці. Так, путінський «зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті.

За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 - потрапили в полон, 158  - вважаються зниклими безвісти.

Символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами став сонях. Саме тоді, коли тривали бої, на полях цвіли соняхи. І останнє, що бачили на цьому світі наші мужні й сміливі захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.

У цей день вшануймо пам’ять військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність України. Пам’ятаймо подвиг українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє Українського народу на своїй землі! Ми глибоко співчуваємо батькам, дружинам, дітям та родинам всіх захиблих. Прийміть слова подяки за те, що виховали таких патріотів України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести цю важку біль втрати близької людини. Нехай там, де від тепер місце спочинку наших захисників, цвітуть соняхи! Нехай більше ніколи не повторяться трагічні події в житті українського народу!

Ми знаємо, за що б’ємося і за що помирають найкращі сини та доньки України. За право бути собою і бути вільними. Переможемо заради майбутнього, заради всіх, хто загинув за нашу свободу.

Вічна пам’ять загиблим!

Слава і честь живим захисникам України!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь