Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 ГРУДНЯ НА СУМЩИНІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ЗАБОРОНА НА ЛОВ РАКІВ!

Дата: 28.11.2023 16:24
Кількість переглядів: 53

Фото без описуСумський рибоохоронний патруль повідомляє, що з 1 грудня 2023 року по 30 червня 2024 року в області триватиме заборона на вилов річкових раків у період їх природного відтворення та першої линьки

Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів у період їх спарювання, виношування ікри та збільшення запасів у водоймах Сумської області. Лов раків в заборонений період є порушенням природоохоронного законодавства, в результаті якого передбачена адміністративна відповідальність (штраф до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Враховуючи рекомендації Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України в Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області виданий відповідний наказ від 20 листопада 2023 року № 113.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (096) 838-25-70 або (0542) 77-17-15.

Довідково: річкові раки живуть від 15 до 20 років. Статевозрілими вони стають на третьому році життя, при досягненні довжини 7-8 см. Спарювання відбувається при температурі води нижче 10°C. Плідність раків залежить від їхнього віку й розміру. У середньому одна самка рака може принести потомство в 300-400 екз. Через два-три тижні після запліднення самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців. Зазвичай, вихід молоді відбувається у весняно-літній період, коли температура води досягає 21-23°C.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь