Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні платники податків!

Дата: 27.02.2024 15:22
Кількість переглядів: 157

 

Фото без описуЯмпільська селищна рада завжди відкрита для співпраці з суб’єктами господарювання. При встановленні ставок місцевих податків, зокрема ставок єдиного податку, враховано соціально-економічне значення для громади різних видів діяльності підприємців та вибрано справедливі, а не максимальні ставки для усіх.

Одночасно наголошуємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України до першої групи платників єдиного податку належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, обсяг їх доходу при цьому протягом календарного року не повинен перевищувати 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Отже, фізична особа – підприємець, що здійснює роздрібний продаж товарів у магазині на території ринку або здійснює діяльність за встановленими межами ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи. Такому ФОП слід перейти на іншу групу платників єдиного податку, зареєструвати РРО або ПРРО і використовувати їх під час здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі.

Повідомляємо, що за підсумками першого кварталу 2024 року Ямпільська селищна рада підготує інформацію щодо підприємців, що порушують вимоги ПКУ, і обрали неправильну групу для здійснення своєї діяльності, та  буде звертатись до контролюючих органів, які в свою чергу здійснять виїзні перевірки.

Шановні підприємці, приведіть у відповідність до вимог чинного законодавства групу для сплати єдиного податку та документи на ведення підприємницької діяльності й надалі працюйте в правовому полі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь