Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попередження отруєння бджіл засобами захисту рослин при обробці сільськогосподарських культур

Дата: 12.03.2024 13:10
Кількість переглядів: 65

З метою попередження випадків отруєння бджіл у наслідок застосування пестицидів та налагодження ефективної комунікації органів місцевого самоврядування, бджолярів та сільгоспвиробників 12 березня 2024 року було проведено семінар-нараду з актуальних питань бджільництва. У заході взяли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, представники Ямпільської селищної ради, сільськогосподарських підприємств Шосткинського району,  фермери та бджолярі.

Основною метою проведення наради було роз'яснення алгоритмів взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час застосування засобів захисту рослин, попередження та недопущення отруєння бджіл, ознайомлення з основними положеннями законодавства у галузі бджільництва.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шосткинського районного управління ГУ  ДПСС в Сумській області ознайомив присутніх з основними положеннями Закону України «Про бджільництво», порядком реєстрації пасіки, реєстрації потужності оператора ринку в державному реєстрі, порядком видачі ветеринано-санітарного паспорта на пасіку, з основними причинами отруєння бджіл, заходами щодо профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Головний спеціаліст відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування управління фітосанітарної безпеки ГУ ДПСС в Сумській області надав роз’яснення щодо дотримання агровиробниками встановлених регламентів та санітарних норм і правил транспортування, зберігання, торгівлі та застосування засобів захисту рослин.

Присутні  отримали  відповіді на поставлені запитання, методичні матеріали а також додаткові роз’яснення та рекомендації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь