Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

Дата: 29.03.2024 10:14
Кількість переглядів: 42

Фото без описуКультура Ямпільщини тримає курс на безбар’єрнітсь та проводить інформаційну кампанію «Україна без барʼєрів», яка покликана популяризувати у суспільстві культуру безбар’єрності як філософію гідності та прийняття.

Мета кампанії – продемонструвати, що тільки через розбудову інклюзивного та безбар’єрного суспільства можна створити належні умови для розвитку кожної людини, а також забезпечити її включення в активне життя закладу культури, громади та суспільства.

            У відділі культури та туризму Ямпільської селищної ради створено комісію для обстеження приміщень закладів культури Ямпільської селищної територіальної громади з питання забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до об’єктів культурної інфраструктури.

Загалом, з 21 закладів культури Ямпільської селищної ради обладнані пантусами 7 закладів, 1 заклад - кнопкою виклику, 1 заклад - має вільний доступ без додаткового обладнання, 8 закладів –в яких неможлива побудова пантусів, 1заклад – потребує обладнання підйомника, 4 заклади –потребують встановлення кнопки виклику.

Працівниками КЗ Ямпільський центр культури і дозвілля Ямпільської селищної ради щокварталу проводяться методичні дні для працівників закладу, в переліку робочих роз’яснень яких є питання супроводу людей з обмеженими можливостями в закладах культури, як форми комплексної соціально-культурної допомоги.

 Всі заклади культури Ямпільської селищної ради забезпечені швидкісним Інтернетом. В КЗ Ямпільська публічна бібліотека ЯСР особам з інвалідністю виділено окреме вільне місце для роботи в мережі Інтернет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь