Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Код пам'яті

Дата: 30.07.2024 09:29
Кількість переглядів: 53

Фото без описуХАРЧЕНКО ІГОР ПЕТРОВИЧ

головний сержант

 

06.01.1992-15.10.2022

 

Народився Харченко Ігор 6 січня 1992 році в селі Прудище Ямпільського району. Старший син у багатодітній родині,  гордість та опора для своєї сім'ї, люблячий син, старший брат, який був завжди прикладом відповідальності для молодших.

У 1999 році вступив до Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Учителі згадують Ігоря як відповідального учня, завжди був радий допомогти іншим, з повагою ставився до старших. В пам'яті однокласників Ігор назавжди залишиться сором'язливим, добрим другом, який ніколи не конфліктував, та на якого завжди можна було покластися.

У 2009 році Ігор закінчив школу і розпочав доросле життя. Навчався в Київському вищому професйному училищі деревообробки.

У 2012 році був призваний на строкову службу до лав Збройних сил України, згодом підписав контракт. Виконував свій військовий обов'язок на сході України, служив у десантно-штурмовій бригаді міста Житомир.

З початком повномасштабного вторгнення на територію України невагаючись пішов захищати Батьківщину. Служив головним сержантом, командиром танку, танкового взводу, танкової роти, танкового батальйону.

Загинув Ігор Петрович 15 жовтня під час штурмових дій поблизу села П'ятихатки Херсонської області.

За особисту мужність, виявлену в ході захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку головний сержант, ветеран війни-учасник бойових дій  Харченко Ігор Петрович нагороджений відзнаками: «За військову доблесть», «Честь, совість, доблесть, відвага» та відзнакою Сумського міського голови, орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

          Йому назавжди буде 30.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь