Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Код пам'яті

Дата: 30.07.2024 09:36
Кількість переглядів: 36

Фото без описуМОМОТ АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

солдат

11.01.1990-23.03.2023

 

Народився Момот Андрій 11 січня 1990 року в селищі Привокзальне Ямпільського району Сумської області в багатодітній родині, де був найменшою дитиною.

У 2007 році закінчив  Імшанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. 

Лише гарні слова говорять про Андрія його вчителі, однокласники, друзі та рідні. Він був добрим, спокійним, скромним, чесним, дружелюбним,    завжди відгукувався на допомогу близьким, знайомим та сусідам.  Захоплювався радіотехнікою, ремонтом електротехніки та бензопил, столярною справою, освоював навички проведення внутрішніх ремонтно-будівельних робіт у будинках. У сім’ї Андрій був турботливим, люблячим сином та добрим братом і дядьком.

З травня 2008 року по квітень 2009 року проходив строкову військову службу.

З вересня 2009 по лютий 2011 року навчався у Шосткинському професійному ліцеї та здобув професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Навчався в УДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей», здобув професію охоронника та працював на підприємствах у м. Київ з 2012 по 2015 рік та з 2021по 2022рік, згодом - у Конотопській дистанції сигналізації та зв'язку регіональної філії "Південно-Західна залізниця" Акціонерного товариства "Укрзалізниця" електромонтером з ремонту та обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування.

Справжній патріот своєї Батьківщини Андрій не зміг спокійно всидіти вдома, коли  рф розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. У травні 2022 року він не вагаючись добровольцем пішов до лав ЗСУ.  Брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, перебуваючи в Донецькій області. У липні 2022 року отримав контузію, тривалий час лікувався та проходив реабілітацію.

Помер Андрій Васильович 23 березня 2023 року під час перебування на стаціонарному лікуванні у КНП «Шосткинська центральна районна лікарня» м.Шостка.

У нього залишилася мати, брати та сестри.

          Йому назавжди буде 33.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь