Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Код пам'яті

Дата: 30.07.2024 09:51
Кількість переглядів: 75

Фото без описуФЕДЧЕНКО ВІКТОР МИХАЙЛОВИЧ

молодший сержант

 

30.01.1977-22.10.2023

 

Народився Федченко Віктор 30 січня 1977 року в с. Зазірки Кролевецького району. В 1993 році закінчив Ямпільську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів ЗОШ № 1. Вступив до Сумського державного аграрного університету, який закінчив у 2000 році, здобув повну вищу освіту за спеціальністю "Облік і аудит" та кваліфікацію «економіст-бухгалтер». З 2021 по 2023 рік навчався в Харківському регіональному інституті державного управління Української Академії державного управління при Президентові України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Державне управління» та здобув кваліфікацію «магістр державного управління».

Молодий амбіційний Віктор розпочав кар’єру на посаді заступника голови Ямпільської районної державної адміністрації з питань реформування агропромислового комплексу, згодом працював керівником Ямпільського відділення Приват Банку, в КРУ, займався підприємницькою діяльністю.

Врівноважений, відповідальний, доброзичливий, привітний, завжди готовий допомогти - таким його запам’ятали колеги, друзі.

Захоплювався стрільбою з лука, парашутним спортом. У 2006 році отримав свідоцтво по стрибках з парашута.

Віктор був люблячим чоловіком та батьком, турботливим сином та братом, чуйним, вірним, надійним товаришем. Для нього родина завжди була на першому місці. Він був підтримкою і опорою для матері.

У 2015 році був учасникам АТО. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України в 2022 році став на захист України.

Загинув молодший сержант Федченко Віктор Михайлович під Авдіївкою  22 жовтня 2023 року.

За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Йому назавжди буде 46.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь