Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РИЗИК ПОТРАПИТИ У СИТУАЦІЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ З ПОЧАТКУ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ ЗНАЧНО ЗРІС

Дата: 30.07.2024 15:45
Кількість переглядів: 52

Фото без опису   Основною причиною росту таких ризиків експерти називають повномасштабне вторгнення росії, збідніння населення, а також той факт, що велика кількість українців вимушено переїхала закордон. Після адаптивного періоду, українці закордоном почали шукати роботу, що нерідко виявляється пасткою.

Щоб запобігти цьому явищу, Міністерство соціальної політики активно співпрацює з міжнародними організаціями та партнерами, які не лише інформують українців за кордоном про ризики потрапляння в такі ситуації, але й можуть надати першу допомогу чи консультації. Своєю чергою Міністерство соціальної політики продовжує надавати допомогу та підтримку тим, хто вже опинився в ситуації торгівлі людьми, а також проводить превентивні заходи, щоб люди були обізнані про такі загрози.

Про протидію торгівлі людьми та заходи, які проводить Україна, йшлося під час моніторингового візиту експертів із заходів стосовно протидії торгівлі людьми (GRETA), які протягом трьох днів присутні у Києві та Львові.

У 2023 році найбільше українці постраждали від: використання у збройних конфліктах - 55 випадків, трудової експлуатації - 22 випадки, сексуальної експлуатації - 11 випадків, залучення у злочинну діяльність - 17 випадків. Також зафіксовано два факти продажу дітей та один факт примусу до жебракування.

Наразі з державного бюджету профінансовано 841,1 тис. грн. для виплати одноразової матеріальної допомоги 106 особам, яким встановлено статус постраждалих від торгівлі людьми у 2023 році та 47 особам, які отримали статус постраждалих у 2024 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь