Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома

21 Липня, 2021 р., 09:00
Кожна особа, яка стикається в своєму житті з правовими питаннями не завжди в змозі вирішити це самостійно, та потребує професійної допомоги юриста. На базі Відділення комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю КУ «Ямпільський територіальний центр надання соціальних послуг» Ямпільської селищної ради працівниця бюро правової допомоги Альбіна Полтора провела захід на тему: «Система безоплатної правової допомоги в дії».                               Під час семінару фахівчиня бюро розповіла присутнім про діяльність бюро правової допомоги, види правових послуг, які клієнт може отримати при зверненні до Ямпільського бюро правової допомоги, категорії громадян яким надається безоплатна первинна та вторинна правова допомога. Також акцентувала увагу на те, що кожен громадянин має право на професійну правничу допомогу, яка надається безоплатно і кожна особа, яка потребує професійної допомоги є вільна у виборі захисника своїх прав.          В кінці заходу присутні отримали буклети про діяльність Ямпільського бюро правової допомоги та буклети на різну тематику.                              Також по закінченню семінару на базі Відділення комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю КУ «Ямпільський територіальний центр надання соціальних послуг» Ямпільської селищної ради працював пункт консультування під час якого до працівниці бюро правової допомоги звернулося 4 особи, які мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані та обґрунтовані відповіді на них.
21 Липня, 2021 р., 08:57
В рамках програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» фахівчиня Ямпільського бюро правової допомоги  Альбіна Полтора на базі Княжицької сільської ради для мешканців с. Княжичі провела правопросвітницький захід на тему: «Визнання права на завершення процедури приватизації та здійснення державної реєстрації земельної ділянки».             «В разі якщо спадкодавець не набув права власності на земельну ділянку згідно зі ст.125 Земельного кодексу України, проте розпочав процедуру приватизації земельної ділянки відповідно до чинного законодавства України , а органами місцевого самоврядування відмовлено спадкоємцям у завершенні процедури приватизації, то спадкоємці мають право звертатися до суду із позовом  про визнання права на завершення процедури приватизації. Відповідно до Закону України  «Про судовий збір» за подання позовної заяви до суду особи сплачують судовий збір в розмірі 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму на одну працездатну особу», - поінформувала Альбіна Полтора.                                                                                                                                    По закінченню семінару працював мобільний пункт консультування під час якого до працівниці бюро правової допомоги звернулось шість осіб, які мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані та обґрунтовані відповіді на них.        Також присутні отримали буклети про діяльність Ямпільського бюро правової допомоги та буклети на різні теми із земельних питань.
21 Липня, 2021 р., 08:53
Особи, які з об’єктивних причин не в змозі відвідати Ямпільське бюро правової допомоги, зможуть отримати адресні консультації, а це в свою чергу полегшує доступ людей до правової допомоги.     Так, юристка Ямпільського бюро правової допомоги Альбіна Полтора здійснила візит до громадянки як проживає в смт. Свеса. Під час надання адресної правової допомоги працівниця бюро надала правову консультацію щодо порядку отримання дубліката виконавчого листа.             «Дублікат виконавчого листа – це документ, який видається замість втраченого, є тотожним за змістом і має силу первісного документа. Видача дубліката виконавчого листа передбачена законодавством лише у разі його втрати. Дублікат виконавчого листа видає суд, який видавав оригінал виконавчого листа. За видачу стягувачу дубліката виконавчого листа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб», - поінформувала Альбіна Полтора.
01 Липня, 2021 р., 14:40
В рамках програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» фахівчиня Ямпільського бюро правової допомоги  Альбіна Полтора на базі Ямпільської центральної публічної бібліотеки провела правопросвітницький захід на тему: «Порядок виділення в натурі (на місцевості) земельної ділянки власникам земельних часток (паїв)».            «Відповідно до чинного законодавства України для того щоб виділити в натурі (на місцевості) земельної ділянки власникам земельних часток (паї) власники земельних часток (паїв)  звертаються до відповідної сільської, селищної, міської ради із заявою про виділення належних їм земельних часток (паїв)  у натурі (на місцевості) та отримують в сільській, селищній, міській раді рішення щодо виділення земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості). Наступним кроком це є розробка проекту землеустрою, який в подальшому підлягає погодженню. Після погодження земельній ділянці присвоюється кадастровий номер та видається витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Останнім етапом - це є реєстрація права власності на земельну ділянку. Для того, щоб зареєструвати земельну ділянку необхідно звернутися до державного реєстратора або до будь-якого нотаріуса», - поінформувала Альбіна Полтора.                                                                       Також в кінці заходу присутні мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані та обґрунтовані відповіді на них.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь