Ямпільська громада
Сумська область, Шосткинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ культури та туризму

13 Квітня, 2023 р., 16:53
 Вся  Україна в урочистому передчутті Великодня – величного Воскресіння Ісуса Христа.  Цьогоріч всі ми чекаємо цей день з великими  надіями та сподіваннями, що нарешті настане мир і спокій на нашій рідній землі.
05 Квітня, 2023 р., 13:24
Бібліотеки Ямпільської територіальної громади долучилися до однієї із наймасштабніших книжкових подій року – Всеукраїнського тижня дитячого читання«Слався, величайся, українська книго, серед дітвори!»,який проходив з 27  до 31 березня. Впродовж тижня у бібліотеках  відбулися різноманітні літературні ігри, вікторини, цікаві зустрічі з книгами, майстер-класи тощо.В Імшанській сільській бібліотеці-філії юні читайлики разом з  винахідливими казковими героями  подорожували  українськими казками, читали вірші, співали пісні, відгадували загадки. У Степненській сільській бібліотеці-філії допитливі чомучки шукали відповіді  на різні питання у книгах, проходили складні літературні лабіринти. Юні читачі Усоцької сільської філії отримали чудові враження від фантастичних пригод улюблених книжкових героїв. Воздвиженська сільська філія презентувала своїм читайликам цікаву експозицію «Книги – супер, читати – круто!»  В Ямпільській центральній публічній бібліотеці відбулася яскрава зустріч з книгою. Діти познайомилися з літературними новинками сучасних українських авторів «Нові книги – нові знайомства – нові друзі!»  Потім волонтерський актив бібліотеки провів для них майстер-клас з в’язання маскувальної сітки.  Завітали до бібліотеки учасники молодіжного центру «Дім» комунального закладу Ямпільський центр культури і дозвілля та в теж ознайомилися з азами плетіння маскувальних сіток. Підсумком, завдяки набутим навичкам, стала власноруч сплетена сітка.
23 Березня, 2023 р., 16:10
  В Ямпільській центральній публічній бібліотеці  був проведений  правопросвітницький захід на тему: «Усиновлення, опіка та піклування над дітьми»,  якій провела юристка сектору Ямпільського бюро правової допомоги Ірина Школьна.    Були розглянути питання щодо  усиновлення, опіки та піклування над дітьми, які  сьогодні є досить актуальним.
09 Березня, 2023 р., 16:53
        9 березня щорічно українці вшановують пам’ять Тараса Григоровича Шевченка, поета, письменника, художника, громадського діяча,  філософа.
09 Березня, 2023 р., 14:40
          Рік 2022-й поставив перед Україною нові виклики. Збройна агресія російської федерації перевернула наші життя, змінила пріоритети. Але незважаючи ні на що, Ямпільщина продовжує піклуватися про своїх дітей, продовжує приділяти величезну увагу їх всебічному розвитку.               
07 Березня, 2023 р., 09:26
Ямпільський краєзнавчий музей – це складова культурного фронту Ямпільщини. Пріорітетним завданням музейного закладу за період «воєнного» року було збереження музейного фонду. Основний фонд ЯКМ налічує 1713 предметів.                
24 Лютого, 2023 р., 14:54
      З початку повномасштабної російської військової агресії бібліотеки Ямпільщини визначили своїм пріоритетним  завданням волонтерську діяльність на допомогу Збройним силам України та інформування населення про життєдіяльність в умовах воєнного стану. Зокрема, у читальній залі Ямпільської центральної публічної бібліотеки облаштовано місце для плетіння маскувальних сіток та «кікімор», організовано збір матеріалів для виготовлення окопних свічок; проведені майстер-класи та залучені майстрині для в’язання балаклав, шапок, шкарпеток та теплозберігаючих килимків, організовано пошив каверів та маскувальних халатів. За цей, важкий для всієї країни період,  було зроблено:
21 Листопада, 2022 р., 13:55
Сьогодні ми відзначаємо День гідності та Свободи.  Прагнення до незалежності, вміння вільно мислити та боротися за свою землю були й залишаються головними рисами менталітету українського народу. Як ніколи українці єдині у своєму прагненні жити у сильній, незалежній країні, країні, де за честь бути її громадянином. Наші захисники виборюють право майбутніх поколінь бути вільними людьми. Згадуючи події Революції Гідності, ми впевнені, що нам під силу витримати і це випробування, що ми обов’язково здобудемо Перемогу в цій війні, бо за нами правда та весь цивілізований світ.  Честь і слава тим, хто боронив свободу на Майдані та нині захищає її на полі бою.  Щиро бажаємо, щоб усі наші воїни скоріше повернулися додому, а в Україні запанували мир та добробут.
22 Серпня, 2022 р., 21:54
День Державного прапора України – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний гімн і майорить Державний Прапор.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь